Rust og bein (2012)

Ali prøver å slå seg fram gjennom livet, bokstavelig talt. I filmens begynnelse er han på vei til den Franske Riviera. Han har med seg sin 5 år gamle sønn. Ali skal ta inn hos sin søster og svoger. Det virker ikke som han har noe annet valg.

Undertittel

Han er arbeidsledig og hans eneste kapital er hans fysiske styrke.
Helt uventet innleder Ali et forhold til den vakre Stephanie. Dette er et kjærlighetsforhold mot alle odds. Stephanie var i utgangspunktet ganske avvisende mot Ali, men etter en dramatisk hendelse kontakter hun ham. Ali er en svært sammensatt person.  Vi blir ikke helt blir klok på ham. Han kan være uhemmet egoistisk og hensynsløs for i neste øyeblikk å vise seg omtenksom og omsorgsfull. Ikke minst i forholdet til Stephanie kommer denne splittelsen fram.
«Rust og bein» er en film full av dramatikk og uventede vendinger. Det er også en svært fysisk film. Ungdom, skjønnhet og styrke står sentralt. Som kontrast står tapet av disse egenskapene.
Jacques Audiard er en mesterlig regissør.  Han overforklarer ikke.  Han overlater mye til oss tilskuere. Jeg vil på det varmeste også anbefale hans forrige film «Profeten» (2009).


Anbefalt av Sigrid Aarnes | 05.07.2013


Topp
Translate »