Barbara (2012)

Vi befinner oss DDR, i en provinsby på Østersjøkysten . Året er 1980 og det er 9 år til Muren faller. Barbara er lege og har jobbet på et stort sykehus i Berlin. Hun har en kjæreste i Vest-Tyskland og har søkt om utreise. Søknaden har blitt avslått.

Undertittel

Som straff blir hun satt til å jobbe på det dårlig utstyrte sykehuset i småbyen.  Barbara og hennes kjæreste planlegger hennes flukt mot vest.
Nokså motvillig blir Barbara  stadig mer engasjert i sitt arbeid. Hun involverer seg i både kolleger og pasienter. Hun blir konfrontert med flere dilemmaer.  Filmens nerve og spenning  ligger  i hvordan hun løser disse dilemmaene. Hvem kan hun egentlig stole på? Er den sympatiske kollegaen André en virkelig venn ? Er han den han gir seg ut for å være?                                                                                   Regissøren Christian Petzold fikk Sølvbjørnen på Berlinfestivalen 2012 for regien.
I de senere årene har det kommet flere filmer med handlingen lagt til DDR. Nevnes kan  to filmer som finnes i biblioteket: «De andres liv» (drama, 2006) og «Goodbye, Lenin» (komedie, 2003). Disse filmene er med å danne det bilde vi har av livet i DDR. Du kunne vært interessant å vite i hvor stor grad de avspeiler virkeligheten i DDR!

BESbswyBESbswyBESbswyBESbswy


Anbefalt av Sigrid Aarnes | 21.03.2013


Topp
Translate »